Naleśniki z fetą i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kto nie lubi naleśników! Doskonałe na przekąskę, przyjęcie czy jako element diety. Smakuje na ciepło i zimno. Można podawać zwinięte jak typowe naleśniki, krokiety lub w formie tortilli.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - szpinak mrożony w liściach: 300 gramów
    - ser feta: 150 gramów
    - czosnek (ząbki): 3 sztuki
    - masło: 1 szczypta

    - mąka: 1.5 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 1 szczypta
    - woda: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z fetą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:

    Zmiksować jajka z mąką, solą i cukrem, dodawać mleko aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany.

    Rozcieńczyć wodą.

    Smażyć cienkie naleśniki na jak najmniejszej ilości oleju.
  • 2. Farsz:

    Szpinak rozmrozić.
    Czosnek wycisnąć przez wyciskarkę i zeszklić na maśle.
    Dodać szpinak i wymieszać.
    Jak ostygnie dodać rozdrobniony ser feta. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Rulony ze szpinakiem 3. Farsz nanieść na naleśniki i składać wedle uznania. Można robić rulony, trójkąty, krokiety albo tortille (twistera).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Feta Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować