Naleśniki z farszem zapiekane konkurs_naleśniki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne naleśniki na ostro

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 0.25 sztuki
    - mleko: 2 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna (typ 550): 2 szklanki

    - kapusta kiszona: 0.5 kilograma
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - mięso drobno zmielone: 0.5 kilograma
    - Cebule: 2 sztuki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - czosnek: 2 sztuki
    - sól,pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
    - jajka cale: 2 sztuki
    - bułka tarta: 10 dekagramów
    - olej do smarzenia: 100 mililitrów

Naleśniki z farszem zapiekane konkurs_naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    należy wszystkie składniki zmiksować,dodać rozpuszczoną Kasie przykryć i wstawić do lodówki na minimum 1/2 godz. Usmażyć naleśniki Kapustę kiszona umyć i ugotować do miękkości. Mięso podsmażyć na patelni. Pieczarki usmażyć z cebulka. Wszystko wymieszać i przyprawić do smaku. Na każdym naleśniku kłaść farsz warzywno-mięsny i składać w kopertę lub w rulon. Maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej.Naleśniki smażyć na oliwie na zloty kolor.Na chwilę włożyć do gorącego piekarnika i zapiec będą bardziej chrupiące :)farsz nie jest suchy jest idealny rozpływa się w ustach :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy