Naleśniki z farszem szpinakowo-śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: składniki na ciasto zmiksować, . Usmażyć naleśniki, patelnię przed każdym naleśnikiem przetrzeć słoniną.
Mrożony szpinak przełożyć na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić aż odparuje nadmiar wody. Następnie do ciepłego szpinaku dodać śmietanę oraz płatki migdałowe lekko zrumienione na suchej patelni. Całość wymieszać na jednolitą masę. Masa będzie gęsta. Naleśniki posmarować szpinakiem, zwinąć w ruloniki(można zwinąć jak krokiety), przekroić na pół.
Jajko roztrzepać, obtoczyć połówki naleśników w jajku, następnie w tartej bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron, spożywać gorące.
Komentarze