Naleśniki z farszem kurkowo-serowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gdy przychodzi sezon grzybowy - to często je robię, można wykorzystać również mrożone kurki

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - woda gazowana: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 0.25 szklanki
    - kurki: 15 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - serek naturalny: 0.5 opakowania

Naleśniki z farszem kurkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz: cebulę posiekać w kostkę, kurki rozdrobnić na mniejsze kawałki. Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać rozdrobnione kurki i posiekaną cebulę, doprawić solą, dusić kilka minut. Przestudzić i dodać połowę serka naturalnego, wymieszać.
  • 2. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron.
  • 3. Każdy naleśnik posmarować farszem grzybowo serowym, zwinąć i przekroić w połowie po skosie. Dekorujemy świeżymi kurkami i listkami bazylii.

Komentarze

Podobne przepisy