Naleśniki z farszem grzybowym

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam artystyczną duszę, maluję i fotografuję. Uwielbiam gotować.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 20 dag mąki gryczanej
    ● 3 jajka
    ● szkl. mleka
    ● szczypta soli
    ● łyżka roztopionego masła
    Farsz:
    ● 1 kg grzybów
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● 2 łyżki oleju
    ● szkl. śmietany 30-proc.
    ● sól, pieprz
    ● szczypta vegety
    ● 10 dag sera topionego
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy
    ze szklanką wody. Odstawiamy
    na 20 minut. Smażymy
    naleśniki.
  • 2. Grzyby oczyszczamy, kroimy
    na kawałki. Gotujemy. Cebulę
    obieramy, kroimy w kostkę.
    Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy
    grzyby. Doprawiamy i smażymy
    kilka minut. Wlewamy
    śmietanę. Dusimy, często
    mieszając, aż sos zgęstnieje.
  • 3. Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
    w kostkę. Dodajemy do
    grzybów, chwilę dusimy.
  • 4. Naleśniki smarujemy farszem.
    Posypujemy pokrojonym
    w kostkę serem i natką.
    Zwijamy i zapiekamy 5 minut
    w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować