Naleśniki z delikatnym nadzieniem z jabłek i brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto razem mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut, żeby wszystko się połączyło. Masa powinna mieć konsystencję śmietany. Smażymy na małej ilości tłuszczu ( ja smaruję patelnię pędzelkiem). Z tej porcji powinno wyjść ok 6-10 naleśników. Zależy od wielkości patelni i grubości naleśnika. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleka lub wody natomiast jeśli za rzadkie dodajemy mąkę.
Jabłka kroimy na ćwiartki a następnie na cienkie plasterki i posypujemy cynamonem. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Serek razem ze śmietanką i cukrem i wanilią ( Jeśli macie laskę wanilii to wydrążcie tylko ziarenka ) ubijamy aż powstanie gęsta masa. Masę łączymy z brzoskwiniami i smarujemy nią naleśnik a następnie układamy jabłka i zwijamy w rulonik. I tak każdy następny :) Jeżeli chcecie możecie zostawić trochę masy do dekoracji :)
Komentarze