Naleśniki z brokułom kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor i przekładamy do jakiegoś niedużego garnka.
Brokuł dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z 1 łyż. soli i 1 łyż. cukru (cukier sprawi, że brokuł nie utraci swojej barwy oraz nie będzie miał goryczki), odcedzamy.
Ser ścieramy na tarce.
Pieczarki oczyszczamy a następnie ścieramy na grubych oczkach i podsmażamy, dodając je później do podsmażonego kurczaka.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmaży i wrzucamy do kurczaka.
Kurczaka, pieczarki i cebulę zalewamy śmietaną, wsypujemy sos i gotujemy przez 5 min pod koniec dodajemy brokułem. (Nie martwcie się konsystencją ona nie będzie tak gęsta i zawiesista jak zwykły farsz).
Zawijamy farsz w naleśnika (tak jak krokieta), posypujemy żółtym serem i zapiekamy.
Porady
Aby obniżyć kaloryczność farszu, śmietanę można pomieszać z mlekiem, pół na pół. Smak pozostaje ten sam.
Komentarze