Naleśniki wiejskie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

moje ulubione naleśniki można je robić na wiele sposobów z różnymi farszami.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 350 gramów
    - cukier: 80 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - jajka: 6 sztuk
    - mleko: 0.25 litra
    - woda mineralna gazowana: 0.25 litra
    - masło do smażenia: 80 gramów

    - Jajko: 1 sztuka
    - kiełbasa wiejska: 8 plastrów

    - pomidor: 3 plastry
    - ogórek świeży kawałek około 8cm: 6 plastrów
    - papryka czerwona: 0.25 sztuki
    - bazylia (najlepiej świeża): 1 sztuka
    - ser mozarella wiórki: 5 gramów
    - szczypiorek cienki: 2 łyżki
    - cebula czerwona pokrojona w piórka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki wiejskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wymieszać mąkę,cukier i sól dodać jajka następnie stałe mieszając, wlewać mleko, wodę i olej. Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiać je na 1 godzinę do spęcznienia
  • 2. patelnie posmarować olejem i wlać na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone .naleśniki smażymy na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwracamy rzucamy na drugą stronę . Tak by naleśnik zawsze wylądował na patelni a nie na podłodze :)
  • 3. Na oleju podsmażyć plasterki kiełbasy, usmażyć jajko sadzone. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, paprykę w słupki.
  • 4. Na talerzu ułożyć jeden duży lub dwa mniejsze naleśniki wcześniej podpieczone na patelni. Na środku ułożyć jajko sadzone dookoła poukładać pomidory i ogórki paprykę pióra cebuli. Posypać serem. zapiekać w piekarniku kilka minut. Posypać szczypiorkiem udekorować bazylią i:)Smacznego :):):)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować