Naleśniki wiejskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wymieszać mąkę,cukier i sól dodać jajka następnie stałe mieszając, wlewać mleko, wodę i olej. Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiać je na 1 godzinę do spęcznienia
2.patelnie posmarować olejem i wlać na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone .naleśniki smażymy na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwracamy rzucamy na drugą stronę . Tak by naleśnik zawsze wylądował na patelni a nie na podłodze :)
3.Na oleju podsmażyć plasterki kiełbasy, usmażyć jajko sadzone. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, paprykę w słupki.
4.Na talerzu ułożyć jeden duży lub dwa mniejsze naleśniki wcześniej podpieczone na patelni. Na środku ułożyć jajko sadzone dookoła poukładać pomidory i ogórki paprykę pióra cebuli. Posypać serem. zapiekać w piekarniku kilka minut. Posypać szczypiorkiem udekorować bazylią i:)Smacznego :):):)
Komentarze