Naleśniki wegetariańskie z duszoną kalarepką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie dla jaroszy

  • 30 min

Składniki:

  • na 3 osoby
    6 naleśników
    4 kalarepki
    2 pomidory
    1 bulion ważywny2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    szczypta bazylii
    szczypta oreganonatka selera
    2 listki pora
    2 łyżki oleju
    łyżka szczypiorku
    koperek

Naleśniki wegetariańskie z duszoną kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki obrać i pokroić na niezbyt drobne paski, włożyć do garnka, zalać wodą dodać bulion i pogotować ok 10 min. Odcedzić, dodać olej i pokrojone pomidory oraz natkę selera i posiekane listki pora. doprawić solą pieprzem i szczyptą bazylii. Smażyć mieszając ok 5-7 min. na koniec dodać koncentrat pomidorowy i szczypiorek. Naleśniki nadziewać i składać na pół, podać po dwa na osobę. Posypać koperkiem i świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Naleśniki wegetariańskie