Naleśniki ruloniki ze szpinakiem,czosnkiem,serem ricotta

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pożywne,smaczne,zdrowe zielone naleśniki.Dodatek natki pietruszki nadaje naleśnikom zielony kolor,farsz to istna fuzja smaków.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - woda mineralna gazowana: 0.5 szklanki
    - sól: 2 szczypty
    - olej rzepakowy: 6 łyżek
    - szpinak mrożony (brykiety) opakowanie: 1 sztuka
    - ser ricotta: 200 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - natka pietruszki posiekana: 3 łyżeczki
    - koperek posiekany: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko Ser

Naleśniki ruloniki ze szpinakiem,czosnkiem,serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mąka i mleko+ jajka 1. Do dużej miski wsyp makę,dodaj mleko,wodę mineralną,2 łyżki oleju,dokładnie wymieszaj na gładkie naleśnikowe ciasto.Następnie dodaj posiekany koperek oraz posiekaną natkę pietruszki.Ponownie wymieszaj.
  • ricotta ser 2. Na patelni z olejem wyłóż mrożony szpinak,podgrzewaj,aż zmięknie,dopraw solą,pieprzem.Dodaj rozgniecione ząbki czosnku,wymieszaj.Duś na patelni 15 minut.Ser ricotta wyłóż na talerz.
  • naleśniki ze szpinakiem 3. Usmaż naleśniki z obu stron na oleju rzepakowym. Posmaruj je serem ricotta oraz usmażonym,doprawionym szpinakiem.Zwiń w ruloniki.Podawaj ciepłe. Moja córeczka chwyta je natychmiast,kiedy tylko położę je na talerzu i zjada z apetytem,a mąż uważa,że zawsze poprawiają nastrój.Ja też je uwielbiam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować