Naleśniki pod beszamelem

0 (0 ocen)

Szybko i smacznie podane naleśniki ....

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE
    -maka 1 szklanka
    -jajko 1 sztuka
    -sól szczypta
    -mleko 1 szklanka
    -woda gazowana 3/4 szklanki
    -barszcz koncentrat 2 łyżki
    FARSZ
    -szpinak w liściach mrożony 50 dkg
    -masło klarowane 2 łyżki
    -czosnek 1 ząbek
    -ser biały 10 dkg
    -sól
    -pieprz
    DODATKOWO
    -sos beszamelowy 400 mililitrów
    -ser parmezan-tarty 4 łyżki
    -olej lub oliwa do smażenia

Naleśniki pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, odstawić na 30 minut żeby się
    dobrze połączyły.
    Usmażyć naleśniki ( mi wyszło 12 sztuk).
    Czosnek przetrzeć przez praskę.
    W małym garnku rozgrzać łyżkę masła, dodać czosnek i po chwili szpinak rozmrożony, poddusić około 10 minut.
    Dodać rozkruszony ser, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
    Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu, zwijać w rulonik.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażyć zwinięte naleśniki.
    Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem beszamelowym, posypać parmezanem.
    Zapiekać około 20 minut do roztopienia się sera.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy