Naleśniki po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, z pozostałych składników wyrobić ciasto. Następnie dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Grzyby oczyścić, pokroić w plastry.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w talarki parówki, zrumienić. Następnie dorzucić grzyby, posypać kminkiem, solą i pieprzem. dusić do miękkości na małym ogniu. Kiedy grzyby będą już miękkie, dodać roztrzepane jajka, podgrzewać do chwili, aż się zetną.
Obrać marchewkę, zetrzeć ją na tarce o średnich oczkach.
Na usmażone naleśniki nałożyć farsz, zrolować, ułożyć na talerzach.
Posypać startą marchewką i udekorować paskami papryki. Od razu podawać.
Komentarze