NALEŚNIKI PO ZBÓJNICKU

4.5 (190 ocen)

Takich naleśników jeszcze nie było! Zaskakują swym smakiem i wyglądem.

Składniki:

  • Ciasto:

    - 1 opakowanie mrożonego szpinaku (taki rozdrobniony ze śmietaną)

    - 1 szklanka mleka

    - 1/2 szklanki wody mineralnej

    - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

    - 2 jajka

    - szczypta soli

    Farsz:

    - 1 cebula

    - 1/2 czerwonej papryki

    - 1/2 kg pieczarek ( lub grzybów leśnych)

    - 4 cienkie parówki

    - 4 ząbki czosnku

    - 1 łyżeczka kminku

    - sól i pieprz

    - 2 jajka

    Dodatkowo:

    - 1 średnia marchewka

    - paski papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki po zbójnicku 1. Szpinak rozmrozić, z pozostałych składników wyrobić ciasto. Następnie dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki.

    Grzyby oczyścić, pokroić w plastry.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w talarki parówki, zrumienić. Następnie dorzucić grzyby, posypać kminkiem, solą i pieprzem. dusić do miękkości na małym ogniu. Kiedy grzyby będą już miękkie, dodać roztrzepane jajka, podgrzewać do chwili, aż się zetną.

    Obrać marchewkę, zetrzeć ją na tarce o średnich oczkach.

    Na usmażone naleśniki nałożyć farsz, zrolować, ułożyć na talerzach.
    Posypać startą marchewką i udekorować paskami papryki. Od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować