Naleśniki po włosku

4.5 (191 ocen)

  • 10 min

Polecam sprawdzone naleśniki z serem i szyneczką, posypane parmezanem, podane na sałacie.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    ciasto naleśnikowe tradycyjne - ok.7 - 8 placków naleśnikowych:
    szklanka mleka, 2 jajka, pół szklanki wody, szklanka mąki.
    farsz: na jednego nalesnika/ plaster sera żółtego, 2 plastry szynki, 4 plastry pomidora, 3 oliwki przyprawy: oregano, tymianek, sól, pieprz, tabasco, parmezan do posypania, keczup, sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesniki z patelni 1. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować do konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 15 minut.
    Smażyć naleśniki. Odstawić.
    Na naleśnika ułożyć ser żółty, szynkę, pomidora, oliwki pokrojone na pół, posypać przyprawami : tymianek, oregano, sól, pieprz, tabasco. Zawinąć i oprószyć parmezanem, polać keczupem. Smażyć z obu stron. Podawać na sałacie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować