Naleśniki po meksykańsku

4.5 (163 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniałe naleśniki na meksykańska nutę.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - mąka: 2 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ:
    - kiełbasa śląska: 4 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - fasola: 1 puszka
    - ser: 15 dekagramów
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    SOS:
    - majonez: 2 łyżki
    - keczup: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać mleko, woda, sól, jajka i olej. Wszystko razem z miksować,odstawić na co najmniej 15 minut. Smażyć naleśniki.

    Cebulę posiekać w piórka. Podsmażyć na jasno złoty kolor. Kiełbasę pokroić w półplastry lub ćwierćplastry, dodać do cebuli i smażyć razem. Gdy kiełbasa będzie podsmażona dodać fasolę i przyprawy. Wymieszać.

    Na naleśnik układamy plaster sera i 2 łyżki farszu. Zawijamy dwa brzegi do środka i zwijamy jak krokiet.

    Zapiec w piekarniku przez 20 minut. Naleśniki warto przykryć folią aluminiową by się nie wysuszyły zbyt bardzo. Polać sosem.

    Sos: Majonez wymieszać z keczupem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować