Naleśniki pieczarkowe zapiekane z serem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.FARSZ:
cebulę siekamy i szklimy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy do odparowania płynu, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec energicznie mieszamy z serkiem topionym do jego rozpuszczenia. Jeśli farsz wyjdzie zbyt rzadki, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy. Dodajemy posiekany czosnek, smażymy chwilkę. Dodajemy pomidory, zioła, kostkę rosołową, pieprz i ew. sól. Smażymy do odparowania płynu.
3.Naleśniki smarujemy farszem, zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem, przykrywamy pomidorami, posypujemy serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Porady
Nie podawałam dokładnych proporcji do naleśników i farszu, bo sama nie wiedziałam, ile ich miałam, kiedy je przygotowywałam. Po prostu robiłam je "na oko".
Komentarze