Naleśniki nadziewane z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Taka , mała świąteczna niespodzianka na stół pod postacią rzeżuchy :)

  • 4 godz.

Składniki:

  • Na farsz :

    - pół kg pieczarek
    - pół kg kapusty kiszonej
    - bulionówki
    - masło do duszenia

    Na naleśniki :

    - rzeżucha ( według uznania )
    - 1,5 szklanki mleka
    - 1,5 szklanki wody ( jeśli dodamy gazowanej będą pulchne , ja dodałam)
    - 2 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki nadziewane z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwszym krokiem jest farsz . Nasze pieczarki myjemy i nie musimy ich pozbawiać skórki , kroimy drobno i smażymy do puszczenia soków na maśle . W miedzy czasie naszą kapustę kiszoną moczymy w wodzie ( aby nie była zbyt kwaśna) , odcedzamy kapustę przekładamy ją do garnka i wrzucamy też tam nasze pieczarki . Dodajemy do naszego farszu 3 bulionówki najlepiej drobiowe , możemy dodać inne przyprawy i dusimy . Od czasu do czasu dolewamy wody . Najlepiej na średnim ogniu .
  • 2. Ciasto na naleśniki robimy tak :
    wbijamy jaja , dodajemy sól i roztrzepujemy dodajemy resztę składników i mieszamy albo mikserem albo trzepaczką , na koniec dodajemy rzeżuchę i smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej na klarowanym maśle :)
  • nakładamy farsz 3. Po usmażeniu nakładamy farsz na środek
  • Zwijamy od góry do środka 4. Zwijamy od góry do środka
  • Zwijamy od dołu do środka 5. Zwijamy od dołu do środka
  • Zwijamy prawy bok 6. Zwijamy prawy bok
  • zwijamy lewy bok 7. zwijamy lewy bok
  • Gotowe :) 8. Gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować