Naleśniki nadziewane z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierwszym krokiem jest farsz . Nasze pieczarki myjemy i nie musimy ich pozbawiać skórki , kroimy drobno i smażymy do puszczenia soków na maśle . W miedzy czasie naszą kapustę kiszoną moczymy w wodzie ( aby nie była zbyt kwaśna) , odcedzamy kapustę przekładamy ją do garnka i wrzucamy też tam nasze pieczarki . Dodajemy do naszego farszu 3 bulionówki najlepiej drobiowe , możemy dodać inne przyprawy i dusimy . Od czasu do czasu dolewamy wody . Najlepiej na średnim ogniu .
2.Ciasto na naleśniki robimy tak :
wbijamy jaja , dodajemy sól i roztrzepujemy dodajemy resztę składników i mieszamy albo mikserem albo trzepaczką , na koniec dodajemy rzeżuchę i smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej na klarowanym maśle :)
Komentarze