Naleśniki na słono z kurczakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto połączyć mikserem, jeśli jest za rzadkie dodać mąki. Usmażyć naleśniki.
2.Jogurt połączyć z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki.
3.Składniki do farszu przygotować, pokroić w kostkę/paski.
Rozgrzać piekarnik do 180C. Na blachę rozłożyć papier do pieczenia. Naleśniki, złożone na pół, nadziewać przygotowanymi składnikami, układać po kolei: ser, sałatę, szynkę/kurczaka, ogórka, kukurydzę, ser camembert, paprykę. Zakryć naleśnikiem, wstawić do piekarnika i piec ok. 10min. Pod koniec pieczenia posypac startym żółtym serem wierzch naleśnika.
Podawać z sosem czosnkowym, keczupem.
Komentarze