Naleśniki Mexico

4.5 (200 ocen)

kto powiedział, że obiad w piątek to nudna ryba?

Składniki:

  • Na ciasto naleśnikowe:
    * szklanka mąki
    * pół szklanki mleka
    * około 1 szklanka wody (dolewać stopniowo ile przyjmie ciasto)
    * jajko
    * 2-3 łyżki oleju lub oliwy
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    * szczypta soli
    * łyżeczka curry (nada fajnego koloru)
    * pół łyżeczki papryki ostrej
    * łyżeczka bazylii suszonej

    Na nadzienie:
    *puszka fasoli czerwonej
    * 3 łyżki koncentratu
    * szklanka włoszczyzny mrożonej
    * mała cebula
    * granulowany czosnek, papryka ostra, sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki mexico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw trzeba przygotować ciasto naleśnikowe: wymieszać wszystkie składniki i odstawić je na około 30 minut.
  • 2. W czasie kiedy ciasto odpoczywa możemy zrobić farsz. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy warzywa, gdy zmiękną dorzucamy też odsączoną fasolę czerwoną. Wszystko chwilkę smażymy. W garnuszku mieszamy koncentrat z 2 łyżkami wody i przyprawami. Całość wylewamy do farszu na patelni, mieszamy i gotowe.
  • 3. Naleśniki smażymy na suchej patelni teflonowej. Na środek każdego z nich wykładamy 2 łyżki farszu i zawijamy. Gotowe naleśniki można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować