Naleśniki meksykańskie

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam dużo przepisów. Proponuję wariacje na temat kuchni meksykańskiej.

Składniki:

  • ● 4 naleśniki
    ● 15 dag szynki lub innej wędliny
    ● 1 duża cebula
    ● szklanka kukurydzy lub czerwonej fasoli
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 4 pieczarki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1/2 kartonu soku pomidorowego
    ● tabasco
    ● bazylia, oregano, sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażamy półplasterki
    cebuli, dodajemy pokrojone
    pieczarki i szynkę. Smażymy.
  • 2. Dodajemy kukurydzę lub
    fasolę, rozgnieciony ząbek
    czosnku, przyprawy i tabasco
    oraz 1/2 szklanki soku pomidorowego.
    Studzimy.
  • 3. Farsz nakładamy na naleśniki
    i zwijamy, zakładając boki
    do środka. Układamy
    w natłuszczonym naczyniu
    żaroodpornym, polewamy sosem
    z pozostałego soku pomidorowego,
    czosnku, przypraw
    i tabasco. Posypujemy serem
    i oregano. Zapiekamy 10 minut
    w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować