Naleśniki meksykańskie

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Naleśniki na ostro:)

  • 20 min

Składniki:

  • - 6 naleśników (dodałam do ciasta odrobinę curry)
    - 1/4 kg mięsa mielonego
    - 1/2 puszki fasoli czerwonej
    - 2 łyżki kukurydzy konserwowej
    - 1 cebula
    - 3 łyżeczki sosu taco ( może być koncentrat pomidorowy)
    - sól, pieprz
    - oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso podsmażamy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pod koniec smażenia solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy sos taco. Odstawiamy do wystudzenia.
    2. Fasolę czerwoną rozgniatamy na gładką masę;
    3. Do wystudzonego mięsa dodajemy rozgniecioną fasolę, kukurydzę i dokładnie mieszamy;
    4. Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy i obsmażamy na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować