naleśniki meksykańskie

4.5 (144 ocen)

  • 45 min

Po brzegi wypełnione pikantnym mięsnym farszem. Wspaniale smakowały ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego ale na zimno też były nie złe. Doskonale sprawdziły się jako danie na wynos, wystarczyło zawinąć w złotko i przekąska do pracy gotowa.

  • 45 min

Składniki:

  • na 4 duże sztuki:
    na ciasto:

    1,5 szklanki mleka
    2 jajka
    150 g mąki
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    na nadzienie:
    300 g mięsa mielonego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki fasoli
    1/2 czerwonej papryki
    łyżka przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    łyża oleju
    kilka liści sałaty lodowej
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesniki 1. Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować nadzienie. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę a po chwili mięso. Smażyć na wolnym ogniu, dodać pokrojoną paprykę, rozdrobniony czosnek, przyprawy a następnie przecier pomidorowy, wymieszać. Na końcu wrzucić kukurydzę i fasolę, przestudzić.
  • nalesniki 2. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na każdym ułożyć sałatę i nadzienie.
  • nalesniki meksykanskie 3. Zwinąć najpierw dwa przeciwległe boki a następnie całość w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować