Naleśniki kukurydziane z fetą i szpinakiem

4.5 (147 ocen)

Pyszne naleśniki z charakterem.

Składniki:

  • Składniki :

    Naleśniki:
    1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej,
    1/4 szklanki mąki pszennej,
    2 szklanki mleka,
    2 jajka,
    2 łyżki oleju,
    szczypta soli.
    ________________________

    Nadzienie:
    40 dag szpinaku świeżego (lub szpinak liście mrożony),
    20 dag fety,
    4 ząbki czosnku,
    1 łyżka masła,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Naleśniki

Naleśniki kukurydziane z fetą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Mąkę kukurydzianą i pszenną wsyp do miski. Dodaj mleko, jajka, olej i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj. Smaż naleśniki na patelni na średnim ogniu.
  • 2. Przygotuj farsz.

    Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dodać rozdrobniony szpinak i dusić kilka minut. (Jeśli szpinak był świeży należy do wcześniej ugotować). Dodaj rozdrobioną fetę, wymieszaj. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować