naleśniki kokosowe z malibu i domowym kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniale pachną już podczas pieczenia, a w połączeniu z domowym kajmakiem, rozpływają się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • Kajmak
    200 g - mleka w proszku
    370 g - cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki - masła
    1 szklanka wody
    masa naleśnikowa.
    puszka mleczka kokosowego
    1 szklanka mleka
    pół szklanki wiórków kokosowych
    pół szklanki likieru malibu
    3 szklanki mąki
    3 jajka
    pół szklanki cukru pudru

Naleśniki kokosowe z malibu i domowym kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dfde6p 1. Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać wanilię i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.
  • image-29fiq8w 2. mieszamy składniki na naleśniki, z ciasta smażymy cienkie naleśniki, które smarujemy lekko wystudzonym kremem kajmakowym. podajemy z bitą śmietaną lub cukrem pudrem

Porady

Do ciasta naleśnikowego możemy dodać mniej cukru, będą wystarczająco słodkie dzięki kajmakowi. Naleśniki możemy podać z owocami , bitą śmietaną, cukrem pudrem lub listkami mięty/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy