Naleśniki gryczane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniala aromatyczna przystawka

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka gryczana: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 2 szklanki
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    NADZIENIE:
    - szpinak: 450 gramów
    - ser feta: 100 gramów
    - czosnek ząbki: 3 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - szczypiorek: 2 łyżki

Naleśniki gryczane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki gryczane ze szpinakiem 1. Ze składników powyżej przygotować ciasto o konsystencji takiej jak na zwykłe naleśniki. Usmażyć.


    Szpinak rozmrozić lub jeśli świeży, oczyścić i spażyć po czym posiekać. Na patelni przyrumienić posiekany czosnek, dodać szpinak i dusić do odparowania. Doprawić do smaku. przestudzić i dodać pokruszony ser oraz jajko i wymieszać.
    Smarować naleśniki , składać w dowolny sposób i przypiekać na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy