naleśniki grillowane z mięskiem i warzywami

0 (0 ocen)

naleśniki sa syte, smaczne i najlepiej smakują z czerwonym barszczem....................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • NALEŚNIKI:


    mąka tortowa 1,5 szklanki, mąka pszenna graham typ 1850 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka/XL, woda zimna 3/4 szklanki, mleko 1 szklanka, cukier 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, czosnek niedźwiedzi  Royal Brand 2 łyżki, olej rzepakowy 2 łyżki..............

    FARSZ: mięso mielone indycze 30 dag, jajka 1 sztuka, kucharek 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 1 łyżka, marchew 2 średnie, natka pietruszki 1/2 pęczka, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, papryka żółta 1 mała, olej rzepakowy 1/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki grillowane z mięskiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do dzbanka miksera wszystkie składniki na naleśniki i dokładnie zmiksować, konsystencja ciasta nie może być gęsta tylko lejąca-jeśli trzeba to dodać mleka lub mąki tortowej, odstawić na 30 minut
  • etap 2. marchew, paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa, i pozostałych składników, dokładnie wymieszać z olejem i odstawić do lodówki aby mięso się zamarynowało smakami składników
  • etap 3. w rondlu podsmażać farsz mieszając co jakiś czas, gdy będzie gotowe wsypać tartą bułkę i wymieszać, zostawić do wystygnięcia
  • etap 4. na gorącej patelni do naleśników 22 cm posmarowanej olejem smażyć złociste naleśniki
  • etap 5. na każdy naleśnik rozsmarować porcję farszu, brzegi podwinąć i zawijać rulony
  • etap 6. patelnię grillową posmarować olejem i na mocno gorącej grillować naleśniki, podać od razu do jedzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować