Naleśniki z mięsem i patisonem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Fajny szybki pomysł na obiad

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    3/4 szklanki mleka
    3/4 szklanki wody
    1- 1,5 szklanki mąki
    jajko
    sól, pieprz

    FARSZ:
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 torebka ryżu
    3-4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    pół łyżeczki papryki ostrej
    100 g sera żółtego
    2 małe patisony

Naleśniki z mięsem i patisonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mleko i mąkę razem zmiksować. Usmażyć cienkie naleśniki (grube pękają przy zwijaniu). Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać więcej mleka.
  • 2. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, po czym dodać mięso mielone. Chwilę podsmażyć, dodać obranego i pokrojonego w drobną kostkę patisona i paprykę. Przyprawić. Pod koniec smażenia zetrzeć ser żółty na tartce o małych oczkach.
  • 3. Zdjąć z ognia, dodać ryż i wszystko wymieszać. Farsz wykładać na naleśniki i od razu zawijać. Polać dowolnym sosem. Ja polałam wcześniej przygotowanym keczupem z cukinii http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cukiniowy-a-la-keczup

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Komentarze

Podobne przepisy