Naleśniki z mięsem i patisonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, mleko i mąkę razem zmiksować. Usmażyć cienkie naleśniki (grube pękają przy zwijaniu). Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać więcej mleka.
2.Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, po czym dodać mięso mielone. Chwilę podsmażyć, dodać obranego i pokrojonego w drobną kostkę patisona i paprykę. Przyprawić. Pod koniec smażenia zetrzeć ser żółty na tartce o małych oczkach.
3.Zdjąć z ognia, dodać ryż i wszystko wymieszać. Farsz wykładać na naleśniki i od razu zawijać. Polać dowolnym sosem. Ja polałam wcześniej przygotowanym keczupem z cukinii http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cukiniowy-a-la-keczup
Komentarze