Naleśniki budyniowo-bananowe

5 (198 ocen)

  • 25 min

Wyjątkowe naleśniki o lekkim i smacznym nadzieniu.

  • 25 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    1 litr mleka,
    1 cukier wanilinowy,
    1 łyżeczka cukru,
    2 jajka,
    szczypta soli,
    ok.0,6 kg mąki
    NADZIENIE:
    1 budyn o smaku bananowym z cukrem,
    0,5 litra mleka,
    1 serek homogenizowany waniliowy np.Danio,
    2 banany,
    4 łyżki sparzonych rodzynek,
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki budyniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NALEŚNIKOWE:
    Jaja wbijamy do mleka, miksujemy.Dodajemy cukry, szczypte soli.
    Do powstałej mieszaniny dodajemy stopniowo mąkę, az uzyskamy konsystencje gęstej smietany.Ciasto odstawiamy na ok 15 minut.
    Gdy ciasto przed smażeniem będzię jednak za geste rozrabiamy je z wodą.
    Na rozgzranej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
  • 2. NADZIENIE:
    Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, czyli w 0,5 litra mleka, posypać cukrem pudrem i pozostawić do wystudzenia.
  • 3. Do wystudzonego już budyniu dodajemy serek homogenizowany, sparzone rodzynki i banany pokrojone w drobna kostkę.
    Przez chwilę energicznie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą.
    Gotowe nadzienie nakładamy na naleśniki, składamy w trójkąty, posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Naleśniki smarujemy nadzieniem wedle gustu-nakładając go więcej lub mniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować