Naleśniki biszkoptowe z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić żółtka,a białka ubić na sztywną pianę.
2.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,szczyptą soli i olejem, stopniowo dodawać też mleko i wodę.Przesiać mąkę i dodać do masy wraz z ubitymi białkami,wymieszać.
3.Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.W rondlu zagotować kompot,mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą,wlać do gotującego się kompotu,wymieszać.Gdy zacznie gęstnieć dodać truskawki,połączyć.Odstawić w chłodne miejsce.
4.Zmiksować serek twarogowy z jogurtem i cukrem waniliowym,smarować naleśniki,polewać gęstym sosem truskawkowym,zwijać.Udekorować serkiem twarogowym (najlepiej szprycą) oraz kolorowymi pastylkami czekoladowymi.
Komentarze