Naleśniki biszkoptowe

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Kto z nas nie uwielbia naleśników, szczególnie tych z serkiem albo nutellą.........? Istna rozpusta dla podniebienia, szczególnie w tej biszkoptowej, delikatnie piankowej wersji :)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 i 1/4 szklanki mąki
    szklanka mleka
    1/2 szklanki wody (może być potrzebne więcej albo mniej)
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Naleśniki

Naleśniki biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Żółtka oddzielamy od białek, łączymy z mlekiem, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do masy jajecznej dajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy (pianę dodajemy porcjami!).
  • naleśniki 2. Na patelni rozgrzewamy olej, naleśniki smażymy z 2 stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie nutella, syrop klonowy i sos truskawkowy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować