naleśniki bazyliowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

lekko wyczuwalny smak bazylii w naleśnikach zaskoczy każdego:) warto wypróbować:)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    - 1,5 szklanki mleka
    - 1 szklanka mąki pszennej
    - pęczek bazylii (same listki)
    - 2 jajka
    - szczypta soli

    Farsz:
    - mozzarella
    - pomidorki koktajlowe
    - ząbek czosnku
    - zioła np. bazylia, oregano, tymianek (mogą być suszone)
    - oliwa
    sól, pieprz

Naleśniki bazyliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mozzarella kroimy w paseczki. Pomidorki w plasterki. Dodajemy posiekany czosnek, zioła, oliwę i przyprawy. Mieszamy.

    Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy w blenderze na gładką masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy więcej mąki. Smażymy, jak tradycyjne naleśniki. Do ciepłych naleśników wkładamy farsz i zwijamy. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy