• Naleśniki bananowe - bez mąki, cukru i jajek

    Dodane przez: i love food

  • Szukacie sposobu na szybkie, zdrowe śniadanie? Mam dla was propozycje na dwuskładnikowy, prosty posiłek, który będzie idealną dawką energii na rozpoczęcie dnia. Ciasto z przepisu możesz podzielić na kilka mniejszych naleśników, bądź usmażyć jeden duży placek.

  • Składniki

    - dojrzały banan
    - 4 łyżki płatków ryżowych
    - odrobina oleju kokosowego do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Do blendera wrzucamy płatki ryżowe- musimy je rozdrobnić na drobny proszek. Dodajemy dojrzałego, obranego banana i blendujemy całość.

    2.

    Na patelnie dodajemy odrobinę oleju kokosowego, gdy ten się rozgrzeje dodajemy trochę ciasta (1 łyżka - 1 placuszek) i smażymy po minucie z dwóch stron. Podajemy z owocami, dżemami, orzechami. Naleśniki możemy przechowywać w lodówce do 3 dni.

  • Rady

    Jeśli macie ochotę na czekoladowe naleśniki, wystarczy dodać do ciasta 1/2 łyżeczki kakao.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, naleśniki, banan, dietetyczne, dieta, na diecie, Film kulinarny
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: i love food

i love food 69

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2016-11-10T19:51:38+01:00


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii