Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. Gotowanie sprawia mi przyjemność, tym większą, jeśli to,co ugotuję, smakuje innym. Naleśnik z parówką to proste i bardzo smaczne danie.
Składniki:
● 6 cienkich parówek
● 6 plasterków sera żółtego (np. Hochland z szynką)
● 2 jajka
● bułka tarta
● olej do smażenia
Ciasto naleśnikowe:
● 2 szklanki mleka
● 1,5 szklanki mąki
● 2 jajka
● 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
● szczypta soli
Naleśnik z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników sporządzamy
ciasto i smażymy
cienkie naleśniki.
2.Na desce układamy usmażony
naleśnik, na jego brzegu plaster
sera, na serze parówkę
i całość zwijamy w rulon.
3.Jajka roztrzepujemy widelcem
na talerzu, maczamy
w nich zwinięty naleśnik i obtaczamy
w bułce tartej.
4.Opanierowane naleśniki układamy
na desce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki
z obu stron na złoty kolor.
Najlepiej smakują z ogórkiem
kiszonym i keczupem.
Komentarze