Naleśnik po niemiecku

4.47 (149 ocen)

Słodki,pieczony naleśnik w wersji niemieckiej.

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśnik po niemiecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włącz piekarnik i nastaw na 205 C. Do piekarnika włóż naczynie żaroodporne.
    Wszystkie składniki oprócz masła przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
    Masło przełóż do naczynia żaroodpornego i pozwól by się rozpuściło. Gdy masło się rozpuści , wyjmij na chwilę naczynie z piekarnika i przelej do niego ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut.
    Naleśnika najlepiej podawać z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem czy konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować