Najpostrza surówka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka surówka w sam raz do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia główka białej kapusty, 2 duże marchewki, 1 świeży ogórek, 1 por, 2 jabłka, cukier, sól, pieprz, olej

Najpostrza surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty białej 1. Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, posypać dwiema szczyptami soli i cukru, a następnie ściskać dłońmi, by kapusta zmiękła. Odstawić na godzinę lub dwie. Pora przekroić wzdłuż i pokroić. Ogórka oraz obrane jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do kapusty, wymieszać, polać olejem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy