najdelikatniejszy krem śmietanowo-budyniowy

4.34 (235 ocen)

  • 30 min

prosty , puszysty,delikatny krem budyniowo-śmietankowy ))) idealny do ciast i tortów !posmakuje każdemu łasuchowi!

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
    1/2 litra śmietanki 36 %
    budyń waniliowy
    2-3 łyżki cukru
    1-2 łyżek cukru pudru
    2 śmietan fixy
    6 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

4.34 (235 ocen)

Zobacz również:

Desery Budynie Krem

Najdelikatniejszy krem śmietanowo-budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 1/2 litry mleka odlewamy szklankę i rozprowadzamy w niej proszek budyniowy.Resztę mleka zagotowujemy z 3 łyżkami cukru.Gotujemy budyń. Do gorącego budyniu wlewamy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance gorącej wody.Dokładnie mieszamy.Odstawiamy do przestudzenia (na wierzchu układamy folię spożywczą aby na budyniu nie utworzył się kożuch.
    Śmietankę ubijamy ze śmietan-fixem i cukrem pudrem na sztywno.Na koniec dodajemy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody.
    Do przestudzonego budyniu dodajemy porcjami ubitą śmietankę.Dokładnie mieszamy.Odstawiamy do lodówki aż masa stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować