Nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namaczamy i odciskamy.
Dodajemy do mielonego
mięsa. Mieszamy z jajkiem
i 2 roztartymi ząbkami czosnku.
Doprawiamy oregano, papryką,
solą i pieprzem.
2.Szpinak gotujemy ok. 3 minut.
Starannie osączamy i kroimy.
Doprawiamy solą i gałką
muszkatałową. Resztę czosnku
siekamy, dodajemy do szpinaku.
Podsmażamy na patelni
ok. 5 minut.
3.Z masy formujemy kotlety,
wkładając do środka po łyżce
szpinaku. Obtaczamy w mące
wymieszanej z bułką. Chwilę
smażymy na dużym ogniu,
a potem dusimy ok. 8 minut.
Porady
Możemy też użyć mrożonego szpinaku. Nierozmrożony wkładamy do wrzątku i gotujemy 4 minuty. Odciskamy.
Komentarze