3.Zawijać roladki, wkładając do środka każdej przygotowanego wcześniej szaszłyka. Spinać wykałaczkami
4.Cebulę pokroić w kostkę, dodać odrobinę tłuszczu i położyć roladki, dusić ok 30 min w razie konieczności podlewać wodą. Następnie delikatnie wyjąć, wyciągnąć wykałaczki i panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć wykałaczki ze środka i przekroić roladki wzdłuż na połowę.
5.Powstały przy duszeniu sos można wykorzystać do obiadu. Wystarczy dodać do niego 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe i ząbek czosnku, chwilę pogotować, a następnie zagęścić mąką.
Porady
Wykałaczki użyte do zrobienia szaszłyków muszą być nieco większe, tak żeby wystawały z mięsa, żeby było je łatwiej później wyciągnąć.
Komentarze