Nadziewane roladki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wszystkim bardzo smakują. Przygotowuję je z okazji świąt lub imienin.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg schabu bez kości
    ● 9 plastrów szynki
    ● 9 plastrów żółtego sera
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● 150 ml śmietany
    ● 5 pieczarek
    ● majeranek
    ● bazylia
    ● oregano
    ● 2-3 gałązki natki pietruszki
    ● tłuszcz do formy

Nadziewane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy. Kroimy na 9 plastrów, rozbijamy. Na każdym układamy szynkę i ser. Ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki, paprykę w paski. Układamy na serze. Plastry mięsa zwijamy w roladki. Wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • 2. Śmietanę mieszamy z 1/4 szklanki wody. Doprawiamy majerankiem, bazylią i oregano. Polewamy roladki.
  • 3. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Razem z 1/2 natki posypujemy roladki. Pieczemy ok. godziny
    w 180 °C. Posypujemy resztą natki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy