Nadziewane pomidorki z tuńczykiem i serem brie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne pomidorki zaspokoją głód niejednego smakosza.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    10 pomidorków długich
    oliwa z oliwek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 trójkąt sera brie
    listki bazylii
    Na sos:

    środki z pomidorów
    1 łyżka śmietany
    1/2 łyżeczki suszonego oregano

Nadziewane pomidorki z tuńczykiem i serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory przekrawamy na połówki wzdłuż a następnie wydrążamy środki, które wkładamy do garnuszka na sos.
    Środki pomidorów skrapiamy oliwą z oliwek a następnie wkładamy do środka tuńczyka.
    Posypujemy posiekanymi listkami bazylii i przykrywamy plastrem sera brie.
    Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
    W tym czasie rozgotować z odrobina soli środki pomidorów a następnie zmiksować i dodać śmietanę i oregano.
    Zagotować i sos gotowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy