nadziewane pomidorki z sosem z awokado

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie to jest całkowicie surowe, dzięki czemu składniki przemawiają same za siebie.

  • 40 min

Składniki:


  • ok. 6 średnich pomidorków cherry
    1/2 szkl. liści szpinaku
    1/2 szkl. czerwonej papryki
    1/2 małej marchewki
    1/2 czerwonej cebulki
    4 duże pieczarki
    1 małe awokado
    1 limonka
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
    cayenne

Nadziewane pomidorki z sosem z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki wydrążyć.
  • 2. Szpinak, paprykę, marchew, cebulkę i pieczarki drobno posiekać.
  • 3. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę i widelcem ugnieść miąższ na miazgę.
  • 4. Zmieszać go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.
  • 5. Zmieszać razem składniki farszu i napełniać nim wydrążone pomidorki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy