Nadziewane paszteciki

0 (0 ocen)

  • 60 min

3 składniki i już............pyszne , szybkie i tanie paszteciki

  • 60 min

Składniki:

  • 25dag.margaryny(1 kostka)
    25dag.mąki tortowej
    25dag.sera twarogu półtłustego(1 kostka)

    Farsz dowolny ja dałam kapustę z grzybami, może być również mięso mielone z przysmażaną cebulką lub farsz warzywny

Nadziewane paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę siekam nożem, wkruszam kostkę sera i wyrabiam ciasto. Dosypuję mąkę, aż powstanie kula ciasta, którą rozwałkowuję w formę prostokąta, wycinam paski kładę farsz i zawijam w rulon, ponownie farsz i tak do wyczerpania się zapasu ciasta. Piekę na wysmarowanej tłuszczem blaszce w temperaturze 180 stopni ok.25-30min.-do zrumienienia(nie trzeba sklejać boków pasztecików lecz ja tylko widelcem zrobiłam ozdobne szlaczki)

Porady

Przy wałkowaniu ciasto jeszcze podsypuję mąką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy