Nadziewane muszelki

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czasem wystarczy, że wezmę z lodówki to, co jest pod ręką i już mam pomysł na potrawę.

Składniki:

  • ● puszka groszku
    ● puszka kukurydzy
    ● 10 dag koncentratu pomidorowego
    ● 2 duże czerwone papryki
    ● 25 dag makaronu duże muszelki
    ● 2 filety z kurczaka
    ● słodka papryka
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Groszek
    i kukurydzę osączamy.
    Papryki myjemy, oczyszczamy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Filety z kurczaka kroimy
    w drobną kostkę, doprawiamy
    i podsmażamy na oleju.
  • 3. Groszek, kukurydzę i paprykę
    wsypujemy do garnka
    i za lewamy wodą, aż warzywa
    będą przy kryte. Dusimy ok.
    15 minut. Następnie dodajemy
    mięso i koncentrat pomidorowy.
    Mieszamy i jeszcze
    raz doprawiamy. Farszem napełniamy
    muszelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować