Nadziewane kulki ryżowe

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kulki ryżowe są smaczne i oryginalne. Dobre na co dzień i od święta.

Składniki:

  • ● 2 pomidory obrane ze skórki (mogą być z puszki)
    ● 1/2 cebuli
    ● oliwa
    ● 10 dag posiekanej wieprzowiny
    ● 25 dag mrożonego groszku
    ● sól
    ● pieprz
    ● 25 dag kleistego ryżu
    ● 3 łyżki masła
    ● 5 dag startego żółtego sera
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane kulki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: pomidory miksujemy
    i przecieramy przez sito.
    Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy
    mięso i rozmrożony
    groszek. Smażymy przez
    chwilę, cały czas mieszając.
    Dodajemy pomidory, przyprawiamy.
    Dusimy na małym
    ogniu, aż farsz zgęstnieje.
  • 2. Ryż gotujemy, mieszamy
    z masłem, serem i jajkiem.
    Z masy ryżowej lepimy kulki.
    Każdą napełniamy farszem
    z pomidorów. Kulki panierujemy
    w roztrzepanym jajku
    i bułce i smażymy na oleju na
    złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować