Nadziewane Jaja i Pomidory koktajlowe.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przygotowuje się ją szybko, nadają się na każdą okazje i smakują wyśmienicie

  • Łatwy

Składniki:


  • - jaja ugotowane na twardo: 8 sztuk
    - pomidorki koktailowe: 10 sztuk
    - ser feta lub mozzarella: 30 dekagramów
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki

Nadziewane jaja i pomidory koktajlowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa :

    Jajka obrać ze skorupki , przekroić na pół , wyjąć żółtka.
    Rozetrzeć je z masłem , dodać pieprz i sól do smaku.
    Masę jajeczną odstawić by stężała.

    Farsz :

    Z pomidorków koktajlowych odciąć "czapeczkę" ,wydrążyć pestki.
    Ser rozetrzeć z przeciśniętym przez praskę z czosnkiem.
    Farszem nadziewać pomidorki oraz białka jajek .

    Masę z żółtek przecisnąć przez sitko o większych oczkach , posypać jaja i pomidorki, następnie posypać koperkiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy