Nadziewane jabłka i gruszki

0 (0 ocen)

  • 10 min

smaczny i szybki deser na ciepło, palce lizać ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 papierówki
    2 gruszki
    kilka śliwek węgierek
    powidła śliwkowe
    2-3 łyżki miodu
    rodzynki z alkoholu
    cynamon w proszku
    kilka goździków
    śmietana 30-36%


Nadziewane jabłka i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane jabłka i gruszki-przygotowanie do pieczenia 1. Umyć owoce, przekroić na pół i wydrążyć środki. Napełnić miodem, namoczonymi rodzynkami w alkoholu, powidłami, posiekanymi śliwkami, posypać cynamonem. Po bokach wbić gożdziki. Piec w piekarniku o temp. 180-195*C lub mikrofalówce o mocy 800 wat ok 5-10 minut minut. Podawać na śmietanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy