Nadziewane grillowane cebule

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina je uwielbia, a i znajomi chętnie pałaszują.

Składniki:

  • 2 duże cebule
    10 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    olej
    sól
    majeranek
    pieprz
    2 łyżki groszku
    1/2 papryki
    2 łyżki startego żółtego sera
    jajko

Nadziewane grillowane cebule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i przekrawamy wzdłuż. Blanszujemy. Wyjmujemy kilka wewnętrznych warstw i siekamy. Paprykę kroimy w kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem na masę i wraz z papryką smażymy na oleju. Mieszamy
    z groszkiem i posiekaną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
  • 2. Każdą połówkę cebuli faszerujemy. Zawijamy w folię i grillujemy 20 minut na rozgrzanym ruszcie. Następnie odwijamy i posypujemy serem. Pieczemy jeszcze 5 minut. Podajemy z surówką z pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy