Nadziewane cukinie i kabaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

O tej porze roku nadziewane warzywa są super obiadem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 cukinia
    1 kabaczek
    1/2 kostki fety
    50 g salami paprykowego
    plaster sera twarogowego tłustego
    1/3 szklanki cebulki prażonej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 szklanki suszonych pomidorków koktajlowych
    sól
    papryka słodka mielona

Nadziewane cukinie i kabaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę i salami oraz ser twarogowy kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą.
    Dodajemy cebulkę prażoną i osączonego tuńczyka i jeszcze raz mieszamy.
    Cukinię i kabaczka kroimy na połówki wzdłuż.
    Wydrążamy pestki a środek warzywa skrapiamy olejem.
    Nakładamy farsz, układamy na nim pokrojone suszone pomidorki.
    Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 190 C.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy