Nadziewane cukinie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty obiad lub przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • 4 cukinie
    500g mielonej łopatki wieprzowej
    cebula
    pieczarki
    przyprawy

Nadziewane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, odkroić górę i wydrążyć środek, ścianki powinny mieć przynajmniej 0,5cm grubości.
    Mięso przyprawić, podsmażyć z cebula i pokrojonymi w kostkę pieczarkami. (Do farszu użyłam 5 dużych pieczarek i jedną duża cebulę).
    Nafaszerować cukinie mięsem, wstawić na ok. 20minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.

  • 2. Resztę pieczarek podsmażyłam z przyprawami i ząbkiem czosnku i podałam na talerzu jako dodatek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy