Nadziewane ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki z wyjątkiem powideł/dżemu zmiksować.
2.Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Na łyżeczkę nabrać powidła/dżem, robić wgłębienia w cieście (im więcej, tym lepiej) i zostawiać w nich nadzienie.
4.Za pomocą łyżki delikatnie wyrównać powierzchnię ciasta. Piec w 180°C ok. 35 min (z termoobiegiem)
5.Wystudzić i oblać polewą czekoladową.
6.Polewa czekoladowa: W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier. Mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Dodać mleko, pomieszać, chwilkę podgrzewać cały czas mieszając. Gotową polewę wylać na ciasto.
Komentarze