Nadziewane brzoskwinie

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 20 lat. Jestem studentką administracji. Gotuję dla rodziny zarówno na co dzień, jak również na szczególne okazje i uroczystości.

Składniki:

  • ● 1 puszka brzoskwiń w syropie
    ● 1 mała puszka tuńczyka w oleju
    ● 1 łyżka majonezu
    ● 1/2 łyżeczki musztardy
    ● pęczek szczypiorku
    ● pieprz ziarnisty
    ● kilka liści sałaty
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane brzoskwinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane brzoskwinie 1. Kawałki tuńczyka osączamy
    z oleju, wkładamy do miseczki
    i rozdrabniamy widelcem.
    Szczypiorek płuczemy, osuszamy
    i drobno siekamy (trochę
    szczypiorku możemy
    zostawić do dekoracji). Wsypujemy do rozdrobnionego
    tuńczyka, dodajemy majonez
    i musztardę. Wszystkie składniki
    starannie mieszamy. Doprawiamy
    do smaku świeżo
    zmielonym pieprzem.
  • 2. Brzoskwinie wyjmujemy
    z puszki i na sicie osączamy
    z syropu. Następnie każdą połówkę
    napełniamy kopiasto
    rybnym farszem.
  • 3. Liście sałaty myjemy i dokładnie
    osuszamy papierowym
    ręcznikiem. Wykładamy na
    półmisek. Na sałacie układamy
    ciasno jedna obok drugiej
    połówki brzoskwiń. Posypujemy
    szczypiorkiem. Przed podaniem
    możemy schłodzić
    w lodówce.

Porady

● W sezonie możemy użyć surowych, dojrzałych brzoskwiń. ● Do farszu możemy dodać groszek konserwowy lub kukurydzę. ● Tuńczyka możemy też wymieszać z sosem jogurtowo-majonezowym, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę sosu tabasco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować